Het afscheid voorbereiden, samen met Uitvaartverzorging Friesland

Voorbespreking

Tijdens een voorbespreking hebben we voor het eerst contact. We leren elkaar beter kennen en misschien wilt u alvast nadenken over de begrafenis of crematie. De aanleiding is bijvoorbeeld ziekte, maar ook zonder directe reden is het soms fijn om over de uitvaart te praten. Het is een vrijblijvend gesprek dat ik kosteloos aanbied.

Ons gesprek mag gaan over allerlei aspecten rondom de uitvaart en ik beantwoord al uw vragen. Het maakt het afscheid bespreekbaar en geeft rust aan uzelf en de nabestaanden. De besproken regelingen zet ik voor u op papier en ik geef een kostenoverzicht van onze afspraken.

Ook als u een uitvaartverzekering hebt of lid bent van een uitvaartvereniging,
kunt u geheel vrijblijvend een voorgesprek aanvragen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Keuzevrijheid

Afscheid nemen is een teer, intensief proces. Ik gun familieleden de tijd en vrijheid om samen keuzes voor de uitvaart te maken. Een eigen invulling van een begrafenis is echt mogelijk, of u nu verzekerd bent of niet. Een lidmaatschap van een uitvaartvereniging staat los van het regelen van een persoonlijk afscheid.

Gedurende de intensieve dagen rond het overlijden, ben ik altijd bereikbaar. De familie ziet steeds maar één gezicht en ik luister naar uw persoonlijke wensen. Zo hoeft u maar één keer uw verhaal te vertellen.

De begeleiding van de hele uitvaart neem ik graag op me, maar het kan ook een gedeelte zijn, ook daarin bent u geheel vrij.

Uitvaartkosten

De kosten van een begrafenis of crematie hangen sterk af van de keuzes voor het afscheid. Een gemiddelde uitvaart kost al snel tussen de € 5000,- en € 8000,-. Als u wilt, kijk ik samen met u of de kosten worden verhaald uit de nalatenschap of (deels) worden gedekt door een uitvaartverzekering.

Budgetuitvaart

Ik vind dat iedereen recht heeft op een respectvolle uitvaart. De budgetuitvaart is een oplossing als de middelen beperkt zijn. We kiezen bijvoorbeeld voor een crematie in plaats van een begrafenis.

Waardig afscheid nemen kan heel goed in een huiselijke sfeer, zonder ceremonie en koffietafel. Er wordt verder bespaard door digitale rouwkaarten te versturen. Ook halveer ik mijn eigen tarief. De totale kosten voor de budgetuitvaart komen dan uit rond de € 2800,-.

Wensen voor mijn uitvaart

Het gratis e-boekje “Wensen voor mijn uitvaart” kan tijdens de voorbereiding van een afscheid houvast bieden om na te denken over de uitvaart. Alle praktische kanten komen aan bod en zet u op papier. Dit geeft nabestaanden een gevoel van rust en de mogelijkheid om aan uw wensen gehoor te geven.

Samen regelen we de uitvaart zoals u dat wenst. U maakt zelf keuzes uit de mogelijkheden die ik aanreik.