Een persoonlijke uitvaart - uitvaartverzorging Friesland

Na overlijden

Na het overlijden van uw dierbare is het goed om eerst stil te staan bij de gebeurtenis en de emoties. U heeft tijd nodig om uw naasten te informeren. Daarna neemt u contact op met de huisarts en vervolgens met mij. Ook al is dat midden in de nacht.

We hoeven niet direct alles te regelen in één gesprek. Eerst bespreken we alleen  wat echt nodig is; de laatste zorg voor de overledene. Pas de volgende dag maken we samen met de familie keuzes voor de tijd en locatie van de uitvaart en het drukwerk of de advertentie.

Persoonlijk

In de dagen na het overlijden is er tijd om in alle rust de uitvaart te bespreken. Stap voor stap begeleid ik u daarbij en beantwoord al uw vragen. Zoals: baren we de overledene thuis op of liever elders? Welke locatie kiezen we voor het afscheid? Een ceremonie buiten, op een unieke locatie, alles is bespreekbaar.

Er is ruimte voor persoonlijke details. Als de overledene erg van de natuur hield, kiest u misschien voor bloemen uit eigen tuin. U mag zelf de rouwkaart ontwerpen en de teksten voor de rouwkaarten of advertentie samenstellen.

Uiteindelijk bepaalt u samen met uw familie wat u wilt doen en hoe.

Postmortale make-up

Een waardig afscheid verzorgen is het mooiste wat ik voor u kan doen. Natuurgetrouwe, postmortale make-up kan bijdragen aan een mooi afscheid, daarom bied ik dat kosteloos aan. Als het moment daar is, hoeft u zich daar geen zorgen over te maken.

De ervaren Tetje Sprietsma verzorgt en verzacht het uiterlijk met speciale make-up. Het verven van het haar is mogelijk, en een man wordt goed geschoren. Door deze verzorging verdwijnen bijvoorbeeld tekenen van ziekte en ziet de overledene eruit zoals hij of zij was.