Budgetuitvaart om de kosten iets te minderen - Uitvaartverzorging

Een waardig afscheid. Dat is wat bij een uitvaart centraal hoort te  staan. Zowel de overledene als de nabestaande(n) verdienen het om op een voor hun gepaste manier afscheid te nemen. Helaas heeft niet iedereen het gewenste budget hiervoor. Daarom biedt uitvaartbegeleider Iepie Lindeboom-Hospes nu de mogelijkheid aan om met een beperkt budget toch een waardige uitvaart te houden.

Een budgetuitvaart is zo’n 2200 euro goedkoper dan een reguliere uitvaart’

Mogelijkheden
Een gemiddelde uitvaart kost al snel zo’n 5000 euro. Een behoorlijk bedrag  wat niet iedereen beschikbaar heeft. Daarom biedt Iepie vanaf nu een budgetuitvaart aan. ‘Ik vind dat iedereen recht heeft op een respectvolle uitvaart. Geld mag in zulke situaties geen rol spelen. De budgetuitvaart is hiervoor een goede oplossing.’ Het verschil met een uitgebreide uitvaart is dat er geen rouwkaart verstuurd  wordt en geen advertentie wordt geplaatst. Ook is zo’n uitvaart in principe een crematie. Daar zijn minder kosten aan verbonden dan aan een begrafenis. Verder wordt er bespaard door een goedkopere kist te gebruiken en vindt er geen ceremonie met koffietafel plaats. ‘Het klinkt misschien vrij sober maar nabestaanden hebben uiteraard de mogelijkheid om persoonlijk afscheid te nemen van hun dierbare en ook een klein samenzijn is mogelijk.’ Als men geen crematie wil, maar toch een begrafenis, dan is dat uiteraard mogelijk, maar dan wordt het geheel wel duurder.

Een waardig afscheid, ook voor mensen met een kleine portemonnee’

Kosten
Om de naam van dit type uitvaart eer aan te doen, halveert Iepie ook haar eigen tarief voor de uitvaart. Hierdoor komen de totale kosten voor de budgetuitvaart op zo’n 2800 euro. Op deze manier hoopt Iepie ook aan de wensen van mensen met een minder grote portemonnee tegemoet te komen. Uiteraard zijn er veel mogelijkheden bespreekbaar. De wens van de nabestaanden en de overledene zijn het belangrijkste.

Uitvaartverzekering
‘Wat veel mensen niet weten is dat ook al heeft u een uitvaartverzekering afgesloten of u bent lid van een uitvaartverzekering(vereniging) , in beide gevallen bent u vrij om uw eigen uitvaartbegeleider te kiezen. De verzekering dient dan de begeleider die u kiest te vergoeden. Ik kan u hierbij uiteraard helpen.’

Meer informatie
Wilt u meer weten over het regelen van een uitvaart, dan kunt u vrijblijvend contact opnemen met Iepie Lindeboom-Hospes op telefoonnummer 06-47927967 of info@uitvaartverzorgingfriesland.nl.