Namens de dominee of familie kan Iepie het verhaal doen

‘Namens de dominee of familie kan ik het verhaal doen’

Sinds 2011 Is Iepie Lindeboom-Hospes actief als zelfstandig uitvaartbegeleider. Ze heeft haar bedrijf de afgelopen jaren steeds verder ontwikkeld: van het aanbieden van postmortale make-up tot aan samenwerking met Ina Brinkman – la Roi als vervangende uitvaartbegeleider. Ook het afgelopen jaar hebben beide dames zich verder ontwikkeld om een uitvaart nog persoonlijker te maken. Zo hebben ze bij PKN Nederland een cursus gevolgd, waar zij op zowel kerkelijke als niet-kerkelijke uitvaarten het woord kunnen doen namens of in plaats van bijvoorbeeld de dominee of familie.

‘Steeds meer mensen hebben een minder hechte band met de kerk of hun geloof. Maar toch willen ze er bij hun uitvaart aandacht aan schenken. Ina en ik hebben hiervoor een cursus gevolgd zodat we, als ons dit gevraagd wordt, het woord kunnen doen namens de familie of in plaats van een dominee’, vertelt Iepie. Zo hoeft hiervoor niet een derde persoon gevraagd te worden en blijft de uitvaart persoonlijk. Want dat staat bij Iepie altijd voorop.

‘Ondanks dat steeds minder mensen iets met de kerk hebben, willen ze er bij hun uitvaart toch aandacht aan geven’

Persoonlijk
Omdat Iepie één uitvaart tegelijk doet, springt Ina bij als er tegelijk nog een aanvraag is. ‘Ik weet dat een uitvaart bij Ina in vertrouwde handen is. Ina weet hoe ze de zaken moet regelen en dat tijd en aandacht voor de naaste familie en de uitvaart belangrijk zijn. Ook bij haar staan de wensen van de overledene en de nabestaanden voorop. Ze luistert naar het verhaal van de familie en denkt mee met hun wensen voor de uitvaart.’ Mede daardoor werken beide dames nu al zo’n twee jaar samen.

Meer informatie
Wilt u meer weten over het regelen van een uitvaart, dan kunt u vrijblijvend contact opnemen met Iepie Lindeboom-Hospes op telefoonnummer 06-47927967 of info@uitvaartverzorgingfriesland.nl Ze vertelt u graag wat de mogelijkheden zijn en wat zij voor u kan betekenen.