Postmortale make-up is voor iedereen beschikbaar - uitvaarverzorging

Is het niet ieders wens om er bij het laatste afscheid zo echt mogelijk uit te zien? Net zoals men in het leven ook was? Voor de één betekent dit alleen een beetje camouflagestift en voor een ander een prachtig opgemaakt gezicht. Het is maar net wat men wenst.

Uitvaartondernemer Iepie Lindeboom biedt standaard de postmortale make-up aan bij een uitvaart. ‘Door een rode blos op de wangen en vlekken of verkleuringen in het gelaat te camoufleren lijkt een dierbare zoveel mooier’, vertelt Iepie. ‘Ik gun dit iedereen. Je neemt hierdoor afscheid van iemand op een zo prettig mogelijke manier.’ Dit is dan ook de reden dat Iepie de postmortale make-up standaard aanbiedt bij een uitvaart. Zeker bij mensen die door ziekte of ongeval ernstige verkleuringen hebben, is post mortale make-up een uitkomst.

Tetje Sprietsema
Voor het aanbrengen van de postmortale make-up werkt Iepie samen met Tetje Sprietsma uit Burgum. Tetje is niet alleen gespecialiseerd in het aanbrengen van deze make-up, maar ze zorgt er ook voor dat het haar weer mooi zit en dat desgewenst de nagels gelakt worden. Als de nabestaanden vragen of het haar geverfd kan worden, dan is ook dat mogelijk.

De overledene wordt door Tetje opgemaakt aan de hand van een foto. Ze doet dit met veel aandacht en respect voor zowel de overledene als de nabestaanden. De nabestaanden zijn haar altijd erg dankbaar dat het resultaat er verzorgd en natuurlijk uitziet. Dat is dan ook de reden waarom postmortale make-up standaard wordt aangeboden door Iepie bij haar uitvaartdiensten.