Nazorg bij het verliezen van een dierbare

“Als de aanloop wat minder wordt en iedereen weer overgaat tot de orde van de dag, volgt voor rouwenden soms een moeilijke periode. Daar wil ik u bij helpen. Want verlies betekent verandering en daarom houd ik ook na de uitvaart contact”

Extra Nazorg

‘Ik ben sinds 2001 uitvaartverzorger en zie dat veel mensen wat extra’s kunnen gebruiken als de rust weer is teruggekeerd. Het is ook goed om terug te blikken op de uitvaart en emoties te delen. Maar ook praktische hulp is vaak welkom”

Nazorg bied ik aan om de hulpvraag bij rouw laagdrempelig te maken, binnen handbereik. Soms is het moeilijk om op familie te leunen. Maar toch is er behoefte aan gesprekken over het verdriet, of zijn er praktische vragen.

Bel mij gerust op, ook een maand of een half jaar na het afscheid van uw dierbare. Ik houd ook na de uitvaart contact met nabestaanden, want het rouwproces is voor iedereen verschillend en van tevoren niet in te schatten.

Voor extra ondersteuning is Henrieta Stielstra van NuNazorg een jaar lang beschikbaar. Als u hulp nodig heeft, neemt zij contact met u op. Zij is professioneel hulpverlener die ervaren is in het begeleiden van rouwenden, zowel in emotionele als praktische zaken.

Rouwhulp

Bij hulpvragen tijdens het rouwen, wijst nazorgverlener Henrieta Stielstra de weg. Zij geeft individuele nazorg op maat. Een fijn gesprek en praktische hulp geeft u ruimte om te rouwen.

Ik bied een luisterend oor en verwijs mensen door als daar behoefte aan is. Er is veel hulp bij verlies beschikbaar, maar het is niet altijd goed te vinden. Wij hebben bijna alles in kaart, gespreksgroepen, rouwconsulenten, noem maar op. En als het er niet is, creëren we het.

Als de mensen het willen, pleeg ik de telefoontjes voor ze. Ik weet de weg bij allerlei instanties en de gemeente. Daar hoeven ze zich dan even niet druk om te maken.”

Henrieta Stielstra

Henk Voerman

Praktische hulp bij nalatenschap

Naast uw verdriet door het verlies, hikt u misschien tegen praktische beslommeringen aan. Zoals de afhandeling van de erfenis, administratieve en financiële zaken of het huis van de overledene opruimen. Dit soort regeldingen kunnen het rouwproces behoorlijk in de weg zitten.

Henk Voerman is nalatenschapsmakelaar. Hij is onafhankelijk adviseur en vertrouwenspersoon. Het is zijn vak u te helpen met alles wat bij nalatenschap aan de orde komt. Als u zijn praktische hulp nodig heeft, regel ik dat voor u. Het is onderdeel van mijn nazorg.