Nazorg bij het verliezen van een dierbare

“Als de aanloop wat minder wordt en iedereen weer overgaat tot de orde van de dag, volgt voor rouwenden soms een moeilijke periode. Daar wil ik u bij helpen. Want verlies betekent verandering en daarom houd ik ook na de uitvaart contact”

Iepie Lindeboom

Extra Nazorg

‘Ik ben sinds 2001 uitvaartverzorger en zie dat veel mensen wat extra’s kunnen gebruiken als de rust weer is teruggekeerd. Het is ook goed om terug te blikken op de uitvaart en emoties te delen. Maar ook praktische hulp is vaak welkom”

Nazorg bied ik aan om de hulpvraag bij rouw laagdrempelig te maken, binnen handbereik. Soms is het moeilijk om op familie te leunen. Maar toch is er behoefte aan gesprekken over het verdriet, of zijn er praktische vragen.

Bel mij gerust op, ook een maand of een half jaar na het afscheid van uw dierbare. Ik houd ook na de uitvaart contact met nabestaanden, want het rouwproces is voor iedereen verschillend en van tevoren niet in te schatten.

Voor extra ondersteuning is Joke Roelfsema beschikbaar. Als u hulp nodig heeft, neemt zij contact met u op. Zij is professioneel hulpverlener die ervaren is in het begeleiden van rouwenden, zowel in emotionele als praktische zaken.

Rouwhulp

Bij hulpvragen tijdens het rouwen, wijst nazorgverlener Joke Roelfsema de weg. Zij geeft individuele nazorg op maat. Een fijn gesprek en praktische hulp geeft u ruimte om te rouwen.

​Vaak merk je na het afscheid dat er momenten zijn dat je de leegte voelt en moeite hebt om terug te veren. Dit kan na een aantal weken, na een aantal maanden, maar ook na jaren het gevoel zijn. Door gesprekken en herinneringen op te halen komt er weer ruimte om veerkracht te ervaren. Veerkracht zit in ons allemaal.

Verlies kan de grond onder je voeten wegslaan, verlies kan voor emoties zorgen die je het gevoel geven dat je verdrinkt, maar kan ook zorgen voor angst, onzekerheid, wanhoop, of boosheid. Ook het hebben van lichamelijke klachten zoals geen energie meer hebben, slecht slapen, geen eetlust, je niet kunnen concentreren of het gevoel dat er een steen op je maag ligt. Het zijn allemaal uitingen van rouw.

Bent u op zoek naar begeleiding om de veerkracht terug te vinden?

Mijn naam is Joke Roelfsema, opgeleid als professioneel coach en een ervaringsdeskundige op het gebied van rouw door het verlies van mijn zoon.  Met mijn kennis en ervaring loop ik graag een stukje mee op uw pad. Ik luister en ga samen met u op zoek naar nieuwe balans en kracht in uw leven.

Wilt u meer informatie over Joke en mogelijkheden voor begeleiding? Neem contact op via info@jokeroelfsema.nl of bel 06 44914430.

Op de website van Roelfsema Rouwcoaching is ook extra informatie te vinden. Een eerste kennismakingsgesprek is kosteloos en vrijblijvend.

Joke rouwcoach

Joke Roelfsema

Henk Voerman

Praktische hulp bij nalatenschap

Naast uw verdriet door het verlies, hikt u misschien tegen praktische beslommeringen aan. Zoals de afhandeling van de erfenis, administratieve en financiële zaken of het huis van de overledene opruimen. Dit soort regeldingen kunnen het rouwproces behoorlijk in de weg zitten.

Henk Voerman is nalatenschapsmakelaar. Hij is onafhankelijk adviseur en vertrouwenspersoon. Het is zijn vak u te helpen met alles wat bij nalatenschap aan de orde komt. Als u zijn praktische hulp nodig heeft, regel ik dat voor u. Het is onderdeel van mijn nazorg.