Iepie Lindeboom - Hospes - Uitvaartbegeleider Friesland

Iepie Lindeboom – Hospes

De bloeiende paardenbloem, in zijn mooie gele kleur, met zijn fragiele blaadjes en zaadbollen, die door een windvlaag stuk worden geblazen, zie ik als metafoor voor ons leven.

Persoonlijke aandacht

Met veel zorg en interesse ondersteun ik families in de vaak moeilijkste periode van hun leven. Mijn persoonlijke betrokkenheid uit zich mede door dag en nacht bereikbaar te zijn. Ik geloof dat persoonlijke, eerlijke begeleiding de mensen goed doet.

Als ik een uitvaart begeleid, wil ik er ook echt voor de nabestaanden zijn. Daarom werk ik samen met Ina Brinkman-la Roi. Zij begeleidt een uitvaart als er in dezelfde week nog een aanvraag is. Ik weet dan dat nabestaanden in vertrouwde handen zijn en ze het afscheid op een persoonlijke manier kunnen invullen.

25 jaar ervaring in zorg

Sinds 2011 ben ik zelfstandig uitvaartbegeleider. Tijdens mijn werk in de zorgsector werkte ik vooral met ouderen. Daarbij kreeg ik ook te maken met het geven van de laatste zorg. Ik ben me gaan verdiepen in het begeleiden van ouderen in de laatste levensfase. Dit werk gaf mij veel voldoening en ik besloot een opleiding voor uitvaartverzorger te volgen.

Ik deed veel ervaring op bij een uitvaartbegeleider in Friesland en heb al veel uitvaarten mogen begeleiden.

Utfeartbegelieder

Waarom noem ik me graag “Utfeartbegelieder”? Dat voelt voor mij persoonlijk en dichtbij de mensen. Mijn moedertaal staat mij erg na en ik voel de emotie ervan zo goed. Met dat gevoel ondersteun ik mensen graag. Ik zorg graag voor nabestaanden door ze rust, ruimte en praktische handvatten te geven in een emotionele fase.

Op deze website laat ik zien wat ik voor u kan betekenen. In mijn blogs en columns vertel ik over mijn ervaring en ontwikkelingen in de uitvaartwereld. Er is veel ruimte voor persoonlijke invulling, Vaak is er meer keuzevrijheid dan mensen denken. Daar vertel ik u graag meer over. Neem gerust contact met mij op om eens vrijblijvend kennis te maken.

 

Voor een afscheid met liefde en respect

Iepie Lindeboom
Iepie Lindeboom – Hospes
De Goudberch 5
9222 LL Drachstercompagnie

06 – 479 279 67
info@uitvaartverzorgingfriesland.nl

‘De Paardenbloem’

“Al wonende in de Wâlden van Fryslân kijk ik in het voorjaar graag vanuit de keuken, naar de velden en weilanden vol met bloeiende paardenbloemen. Ik vind dit werkelijk een prachtig gezicht en geniet hiervan.

Deze bloeiende paardenbloem, in zijn mooie gele kleur met zijn fragiele blaadjes en zaadbollen die door een windvlaag stuk worden geblazen, zie ik als metafoor voor ons leven.

Wij groeien en bloeien tijdens ons leven ook tot iets moois, als we wat ouder worden gaat de kleur er soms een beetje af en op een dag verlaten we dit leven. Aan het einde van het bloeiproces van de paardenbloem, raakt de bloem zijn stampers kwijt. Ook de paardenbloem kan tijdens de korte periode van bloei zomaar worden afgevreten door een koe of worden afgemaaid. Zo kan het ook in ons leven gaan, dat er onverwacht iemand op jonge leeftijd dit leven moet verlaten.”